Close

Тернопільський кооперативний фаховий коледж

Незабаром свято Василія Великого. Щоб потішити своїх рідних, студенти спеціальності "Готельно-ресторанна справа" підготували рецепт рогаликів.

Вже зовсім скоро українці відзначатимуть свято Василія Великого та Новий рік за старим стилем. За церковними календарем 14-го січня також відзначають свято Обрізання Господнього. 🙏🏼❄️🎄
Тому студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» хочуть поділитися смачним рецептом рогаликів, щоб ви могли поласувати домашньою випічкою та «потішити смачненьким» своїх рідних. 
Пропонуємо рецепт рогаликів зі згущеним молоком! 🥰
Рогалики зі згущеним молоком
Інгредієнти:
борошно – 600 г;
молоко – 250 мл;
дріжджі сухі – 1 ч. л.;
цукрова пудра – 0,5 склянки;
сіль – дрібка;
яєчний жовток – 1 шт.;
цукор – 2 ст. л.;
варене згущене молоко – для начинки.
Спосіб приготування
✅Молоко розігріваємо до температури 35-40 С. Важливо не перегріти, інакше тісто не підніметься. Всипаємо в ємність 1 ст. л. цукрової пудри та пакетик сухих дріжджів. Розмішуємо до розчинення. Залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин. Борошно обов’язково просіваємо через сито.
📌Змішуємо в окремій ємності половину об’єму борошна, дрібку солі, цукрову пудру. У середині борошняної суміші робимо невелике заглиблення. Вливаємо в сухі інгредієнти молочно-дріжджову суміш, поступово замішуючи тісто. Замішуємо еластичне тісто, підсипаючи борошно, що залишилося. Тісто має перестати липнути до рук. Накриваємо дріжджове тісто для рогаликів чистим рушником. Залишаємо в сухому, теплому місці на 30-45 хвилин.
📍Поділяємо на 4 однакові частини. Розкачуємо одну частину тіста на столі, присипаному борошном, у пласт товщиною 0,5 см. Розрізаємо пласт на трикутники, як торт. На широку частину кожного трикутника викладаємо 1 ч. л. згущеного молока.
✅ Загортаємо заготовку, рухаючись від широкого краю до вузького. Аналогічним способом формуємо рогалики з усього тіста. Розігріваємо духовку до 180 С. Деко застилаємо пергаментом. Кладемо заготовки на деко, залишаючи між ними невелику відстань. Змащуємо кожен рогалик яєчним жовтком і злегка присипаємо цукром. Випікаємо 25-30 хвилин до готовності.